Chips maken van gedroogde ham

Chips van gedroogde ham geven een smakelijke zoute crunch aan een slaatje of een soep. En als je de gedroogde ham verkruimelt, heb je een smaakvolle garnituur voor zuiderse gerechten.

Hoe ga je te werk?

  • Leg dunne plakken rauwe ham (ganda-, serrano-, parma-, bayonneham …) op de ovengril en zet er een met bakpapier beklede ovenplaat onder om het vet op te vangen.
  • Zet de oven in heteluchtfunctie op 90 à 100 °C en laat de plakken minstens een uur drogen. Tot ze helemaal hard zijn en je ze kunt breken.
  • Breek de droge hamplakken in chips of verkruimel ze.

Als de ham goed droog is, kan je hem in een afgesloten tupperware pot gemakkelijk een tweetal maanden bewaren in de koelkast.
Ook spek en pancetta kan je op dezelfde manier drogen.

Chips maken van gedroogde ham

Deel deze pagina:

Ken je Atelier Souffriau al?

Naast onze Maison Souffriau winkels hebben wij ook heel wat Atelier Souffriau vestigingen.

Bij een Atelier Souffriau zal u ook altijd een ‘atelier’ zien, een beenhouwerij. Bij een Atelier Souffriau verkopen we dus ook vers vlees, eigenhandig door onze chef-beenhouwers ter plaatse voor u versneden en bereid. Het assortiment bij een Atelier Souffriau is ook wat uitgebreider dan dat van een Maison Souffriau.

En uiteraard blijven wij altijd ‘selected by Delhaize’.
U vindt ons enkel binnen Delhaize.

 

ga naar ateliersouffriau.be